Qué ès?

Felicidari Burjassot

Què és Felicidari?

Felicidari forma part d’una iniciativa proposada per l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot dirigida als xiquets de primer a quart de primària que té com a objectiu principal desenvolupar les relacions intergeneracionals, és a dir, crear una connexió entre els nostres xiquets i majors que proporcione beneficis socials, emocionals, inteŀlectuals i de salut a ambdós grups d’edat.

En els més menuts, les relacions intergeneracionals disminueixen els comportaments negatius, proporcionen models positius i ensenyen estima per les persones i el passat.

Il·lustració Felicidari

Sobre la il·lustració del quadern desplegable

Objectius

  1. Connectar la realitat dels més menuts amb la dels seus majors per a desenvolupar la seua empatia i comprensió.
  2. Fomentar les relacions afectives entre xiquets i iaios, en base a la coneixença mútua en aspectes comuns de la infantesa d’ambdós.
  3. Posar en valor la gent major i fer extensible als xiquets que són unes persones de les quals poden aprendre molt.
  4. Mirar d’invertir la inèrcia de la interrupció lingüística en valencià que per motius socials s’ha donat en el municipi de Burjassot, fent lligams que facen recuperar la llengua pròpia de Burjassot en les relacions entre iaios i néts.

Sobre l’activitat

Per a dur a terme aquesta activitat, els xiquets adoptaran el paper d’entrevistadors dels seus majors.

En el mes de setembre es repartirà a cada xiquet un quadernet amb un format molt dinàmic i visual –que podran decorar– que inclourà un seguit de preguntes que haurà de fer als seus majors i que estaran relacionades amb situacions que els ofereixen felicitat.

El dibuix final, que arreplegarà la idea d’un moment de felicitat de la persona major entrevistada, entrarà en un concurs. Els millors dibuixos que reflectisquen la idea d’un moment feliç del seu iaio o la seua iaia es publicaran, alhora que rebran una distinció per la participació i el bon treball.

Premis

  1. Premi primer: Es triaran els 365 millors i aquests eixiran publicats (un per dia) a la pàgina web felicidari.burjassot.org amb la indicació expressa del nom i cognoms del seu autor.
  2. Premi segon: Els dotze més bons (d’entre els 365) es publicaran en format paper i calendari que distribuirem a les escoles de Burjassot.

Tots els xiquets premiats rebran un diploma de participació que s’entregarà en un acte ple de sorpreses. Convideu les famílies, especialment la gent major que haja ajudat al xiquet o a la xiqueta en aquest projecte.

Guia per al docent

Bases del concurs

Baixa’t el material

logos